Aproape de tine.Zi de zi
STIRI
De ce este bun somnul de dupa-amiaza?
21 octombrie 2009
In timp ce dormim, creierul reia informatiile pe care le-a asimilat in timp ce eram treji, le proceseaza si face asocieri intre cele noi si cele mai vechi.

"Copiii au cel mai mult nevoie de somnul de dupa-amiaza deoarece creierul lor este in formare. Somnul din timpul zilei este obligatoriu pentru micuti, iar cei care nu dorm pot avea carente in dezvoltarea sistemului nervos", explica Radu Braga, cercetator in neurostiinte la Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila", Bucuresti.

De mult somn au nevoie si elevii, studentii sau alte persoane care trebuie sa asimileze informatii noi, precum cei care tocmai si-au schimbat locul de munca.

Dupa varsta de 30 de ani se instaleaza o comoditate a sistemului nervos, motiv pentru care scade si nevoia de a dormi. Acelasi lucru se intampla si cu varstnicii.

Totusi, unii dintre ei pot resimti nevoia de a dormi mai mult din cauza unor medicamente recomandate pentru diferite boli care provoaca somnolenta.
STIRI & ARTICOLE
E-uri sanatoase si nesanatoase
04 noiembrie 2009
In urma cu cativa ani, credeam ca orice aliment este bun. Alegeam cele mai colorate mancaruri, cele mai dulci. Nimeni nu se gandea ca poate fi ceva in neregula. Ca nu tot ce se poate manca este si bun. In ultimii ani, insa, peste tot auzi cat de nocivi sunt…
PUBLICITATE
© copyright marka supermarket | 2018 Toate drepturile rezervate
Creat de MediaFactory